Ο Γιώργος Καραγκούνης, η ψυχή της “Alipàsti”, κατάγεται από μία οικογένεια που δραστηριοποιείται στο χώρο των αλίπαστων από το 1950. Γέννημα-θρέμμα Βολιώτης, μεγάλωσε μέσα στην πρωτεύουσα του ελληνικού μεζέ, στην πόλη που φημίζεται για το λιμάνι και τα τσιπουράδικα της. Από μικρός μπήκε ενεργά στην οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσε ο Ευστάθιος Καραγκούνης και γρήγορα ανέλαβε την παραγωγή και το νευραλγικό πόστο της σύνθεσης των συνταγών των προϊόντων.

      Το 2023 αποφασίζει να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία. Στις αποσκευές του έχει μία ανεκτίμητη, πολύχρονη τεχνογνωσία. Ονομάζει το brand του “Alipàsti“, ένα λογοπαίγνιο με την ελληνική λέξη “αλίπαστα” και την ιταλική “Antipàsti“, που σημαίνει ορεκτικά. Έχοντας στο πλευρό του μόνιμους συνεργάτες αλιείς, κυρίως ελληνικών θαλασσών, και γνωρίζοντας εις βάθος το αντικείμενο της δουλειάς του, καταφέρνει να δημιουργήσει μία σειρά από clean label προϊόντα, χωρίς κανένα απολύτως συντηρητικό, με καθαρά, φυσικά συστατικά. Τόσα όσα χρειάζονται για ένα γευστικό ελληνικό μεζέ.

   Θαλασσινά, μικρά και μεγαλύτερα ψάρια, σε φέτες ή ολόκληρα, καπνιστά ή μαριναρισμένα, απλά, πικάντικα ή σκορδάτα, τα “Alipàsti“ είναι τα εκλεκτά του Βόλου.

Σχετικά με μας